Landdistriktskonferencen 2019

Mandag den 28. oktober 2019 på Vingsted Hotel og Konferencecenter

Erhvervsministeriets årlige landdistriktskonference skaber ramme for at udveksle erfaringer, viden og idéer til, hvordan vi sikrer udvikling og gode muligheder også uden for de større byer.

Regeringen ønsker, at Danmark markant hæver ambitionerne for klima, miljø og natur og påtager sig det internationale lederskab for den grønne omstilling. Derfor var temaet for konferencen i 2019: ”Hvordan kan landdistrikterne bidrage til en grøn og bæredygtig fremtid?

På konferencen var der bl.a. mulighed for at høre oplæg af erhvervsminister Simon Kollerup. Der var paneldebatter om bæredygtighed i fremtidens landdistrikter og en 'projektbørs', som præsenterede en række lærerige landdistriktsprojekter støttet med midler fra Landdistriktspuljen, LAG eller FLAG.

Desuden overrakte erhvervsministeren årets Landdistriktspris, som hylder ildsjæle, der gør en forskel i landdistrikterne. 

Konferencen blev afholdt nær Bredsten i Vingsted Hotel og Konferencecenter. Læs mere om konferencestedet på Vingsteds egen hjemmeside.

Du kan se programmet for dagen her.

Oplæg fra konferencen

Jens Dicksen, Nordenskov. Oplæg ved delsession om grøn og bæredygtig udvikling af landsbyer.

Knud Christensen og Bent Kærgaard, Spjald Fjernvarme- og Varmeværk. Oplæg ved delsession om grøn og bæredygtig udvikling af landsbyer.

Majbritt Breum Nielsen, Via University College, Nr. Nissum. Oplæg ved delsession om uddannelse tættere på landdistrikterne.

Martin Welzel, Pluss. Oplæg ved workshop for projektholdere.

Morten M. Bundgaard, Landsbyklyngen Bredsten Gadbjerg Skibet. Oplæg ved ekskursion med fokus på forbindelser i natur og lokalsamfund.

Poul Erik Kjærgaard og Søren Berthelsen, Energipunkt Frøstrup. Oplæg ved delsession om grøn og bæredygtig udvikling af landsbyer.

Tonni Brammer, Aliga Microalgae. Oplæg ved plenumsession om grønt iværksætteri.

Ulla Vestergaard, Thisted Kommune. Oplæg ved delsession om uddannelse tættere på landdistrikterne.

Behandling af dine oplysninger

Læs mere om Erhvervsstyrelsens behandling af de oplysninger, du har afgivet ved tilmelding til Landdistriktskonferencen 2019.

Delsessioner

1. Uddannelser tættere på landdistrikterne

På delsessionen drøftes landdistrikternes udfordringer på uddannelsesområdet og eksempler på lokale løsninger.

2. Grøn og bæredygtig udvikling af landsbyer

Delsessionen belyser, hvordan grønne løsninger kan blive en ressource for landsbyerne samtidig med, at de understøtter en generel grøn omstilling.

3. Workshop for projektholdere

Workshoppen er et tilbud til projektmagere i landdistrikter. Del erfaringer og gode råd med andre landdistriktsprojekter og få udviklet dit eget projekt.

4. Ekskursion: Bæredygtig, lokal fødevareproduktion

Besøg hos to lokalt forankrede fødevareproducenter.

5. Ekskursion: Forbindelser i natur og lokalsamfund

Besøg en landsbyklynge, et lokalt samlingssted og et netværk, der alle bidrager til at skabe lokal udvikling.

Hotline for Landdistriktspuljen

Telefontid 10-12 på hverdage